perjantai 22. tammikuuta 2010

Ilo, uteliaisuus ja aina jotain uutta

Loistojuttu ja kiitos Eero! Tätä juttua kannattaa hartiavoimin ja kepein askelin viedä eteenpäin.

Tässä esittäytyy vuorostaan kaakonkulmilta pikkuinen Pedapoint Oy. Neljäs vuosi yksinyrittäjänä. Tosin yritys on vain osa työeloani. Teen myös palkkatöitä kolmelle työnantajalle. Jonkinlainen CV valaissee. Yritykseni ykkösjuttuja ovat sosiaalisen median opetus/oppimiskäytön koulutukset (lähinnä etäluentoja) sekä oppisisältökäsikirjoitukset.

Oma suhteeni yrittäjyyten on kuin suhde silmien väriin. Minkäs sille tekee. Juuri ennen tämän kirjoittamista pyytelin monisanaisesti anteeksi, että lähetin eräälle palkkatyökontaktille työasioita yksityissähköpostia perjantaina iltapäivällä. En tajunnut, että sellainen voisi ahistaa.

Ymmärtämättömyyttäni voin selitellä sillä, että 20 vuotta elämästäni olen ollut karjatilallinen. Sen päälle maatilalla kasvanut. Ei siinä elämässä ole työaikaa ja vapaa-aikaa, on vain aikaa.

Yrittäjyys lienee kasvuasia. Isä perusti oman firman heti, kun pääsi kansaneläkkeelle ja luopumiseläkkeen rajoitukset poistuivat. Vieläkin 72 vee täysi hööki päällä. Tilintarkastajani on isäni ikäinen yrittäjä ja sama määre pätee: täysi hööki päällä. Esikoinen perusti oman oy:nsä pari kuukautta sitten (verkkosivut auki piakkoin, Insinööritoimisto Rongas Oy). Lähietäisyydellä on kaikin päin tuntumaa pienyrittäjyyden arkeen, myös ympäripyöreisiin päiviin ja siihen, kun nekään eivät riitä. Jotenkin vaan ajanjako työhön ja vapaaseen on niin hankalaa ymmärtää.

Oman firmani sivut ovat ihan onnettomat, missään en ole mainostanut ja silti töitä tulvii. Viime joulukuussa yhden viikon saldo poiki ajatuksen Somekouluttajien listauksesta. Jouduin antamaan pakit toisensa jälkeen. Tyylikkäämpää olisi ollut antaa liuta seuraavia vaihtoehtoja. Listaus nappasi heti. Molemmin päin, sekä listautujia että hyödyntäjiä. Itse olen tälläkin viikolla moneen kertaan jatko-ohjannut keikkakouluttajakyselyt kyseiselle sivulle. Kaveriyrittäjyys tässä mielessä on vain eduksi. On mainiota sanoa kiitos ei, mutta tässä olisi...

Muitakin mietteitä olisi, mutta ei nyt kaikkea yhdellä kertaa. Nettikäyntikortilta lisää yhteyksiä yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti