tiistai 26. tammikuuta 2010

Ammattina Professional Organizer, työnä järjestäminen


Olen Maria Laitinen, ystävyysyrittäjä vuosimallia 2010.

Liikeideani sain Helsingin Sanomien jutusta ”Kaaoksen kesyttäjä” syyskuussa 2009. Siinä haastateltiin Hollannissa toimivaa Professional Organizeria ja jutun luettuani tiesin, että unelmallani on nimi. Tilasin netistä saman tien kirjallisuutta ja ryhdyin opiskelemaan. Tutkintoa ei Suomessa voi vielä suorittaa, mutta tulevaisuudessa voi.

Markkinointikanavaksi valikoitui Facebook ja Google niiden edullisuuden ja toisaalta potetiaalin vuoksi, enkä ole valintaani katunut. FB-mainosten avulla tilauskirja täyttyy lupaavaa tahtia, vaikka kyseessä on Suomessa täysin uusi palveluala.

Mitä sitten teen? Järjestän. Kaikkea.

Yritykseni kotisivuilla www.ordinare.fi on lisää tietoa minusta ja palveluistani. Olen aloittanut kotitalouksien järjestämisellä. Luon tilaa ja vapautta ihmisille, jotka hukkuvat kaikkeen kamaan. Annan toivoa kodista, jossa voi elää ilman paperikasoja, täpötäysiä kaappeja, ylipursuavia kirjahyllyjä ja laatikoita, jotka eivät mene edes kiinni. Palveluni ei ole siivousta, vaan ”tavararemontti”, jonka seurauksena asiakas saa takaisin tavaran valloittamat alueet kodistaan. Pääkaupunkiseudun asuntojen hinnoilla yhden neliömetrin laajuinen säläkasa varaa vähintään 2500 e pääomaa, joka siinä neliössä on kiinni! Entä jos kokonainen huone on käyttökelvoton sen vuoksi, että siellä vain säilytetään elektroniikkaromua, vanhoja papereita, sanomalehtiä, käyttämättömiä vaatteita tai mitä tahansa tavaraa, jolla ei ole käyttö-, keräily- tai edes tunnearvoa?

Miksi ystäväyrittäjyys?

Parasta yrittämisessä on vapaus tehdä yrityksestään oman näköisensä, pahinta taas ehkä vapaus kollegoista, kahvitunneista, yhteisistä jutuista, tiimityöstä. Verkostoitumalla saa tätä puolta korjattua. Itse myös toivoisin mahdollisuuksia muunkinlaiseen järjestämiseen. Kuten sanottu, olen aloittanut tästä ja jännityksellä odotan, mitä kaikkea eteen tulee. Olen hyvä järjestämään projekteja, verkostoitumaan, markkinoimaan, ideoita tulvii… Tällä hetkellä unelmani on, että voisin elää verkostoitumalla, järjestämällä ideariihiä, ”kullankaivamisella” eli auttamalla löytämään parhaat tekijät oikeille paikoille. Olisi ihanaa saada ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen ja innostaa heitä löytämään omat mahdollisuutensa. Haluaisin olla tekemässä liiketoimintaa, jossa on vain voittajia! Huomenna unelmani voi olla jotain muuta, mutta tällainen se on tänään tammikuun 26. päivänä armon vuonna 2010.

Tarjouspyyntöjä siis vastaanotetaan. Tervetuloa myös FB-kaverikseni ja Ordinaren faniksi :)

2 kommenttia:

  1. Loistava idea, se on kyllä aina ollut siellä. Nyt on Ammattinimike. Kuuntelin sinua radiosta eilen 3.1-11. "Liike idea ilman rajoja". Minun kihlattuni haluaisi muuttaa ehkä minua lähemmäs.Se olisi jobia hänelle. Kaikkea hyvää teille. Itselläkin on pallo hukassa välillä, en ole keräilijä. Mutta "kuiteskin". Hyvä te naiset.

    VastaaPoista
  2. Hei! Olen siivonnut kavereitteni ja tuttujeni asuntoja sekä komeroita jo monta vuotta,saaden
    todella hyvää tulosta aikaan.Mutta siitä olisi mukava ottaa myös pientä maksua,kun omaa aikaa
    kuluu aika paljon "harrastukseni" parissa.Kuka neuvoisi,mistä löytyy tietoa Ammatti raivaaja,eli
    Personal organizer-kursseista? Missä ja koska?
    Kiitos jo etukäteen!
    tulikettu@netti.fi

    VastaaPoista