torstai 21. tammikuuta 2010

Outi, ystäväyrittäjä Keski-Suomesta esittäytyy

Eeron Ystäväyritys-konsepti on minusta mahtava idea. On kunnia päästä kirjoittamaan tänne.


Olen jyväskyläläinen ICT-kouluttaja ja tietokirjailija. Taustaltani olen tosin humanisti sekä kasvatustieteilijä aikuiskasvatuksen puolelta, mutta toistaiseksi nämä ominaisuudet eivät ole haitanneet. Ja alkajaisiksi totean myös, että olen yrittäjä, joka innokkaasti opettelee hyödyntämään SoMe:a toiminnassaan, en sosiaalisen median yrittäjä. Koska toimin ICT-koulutuksen parissa, on kai jotenkin luontevaa, että olen kuitenkin sotkeentumassa näihin kuvioihin enenevässä määrin. Asiakkaani käyttävät vielä pääosin ”vanhoja” välineitä, mm. viime vuonna kysytyin koulutus oli Outlook-koulutusta! Sosiaalinen media on silti jo vyörynyt työpaikkojen arkeen joko keskusteluina saako sitä vai eikö sitä saa käyttää työpaikalta ja myös työnteon tapojen vähittäisinä muutoksina, joita mm. itsekin kovasti yritän tarjoilla. Ja koko ajanhan tulee työvälineitä, jotka luonteeltaan ovat sosiaalisen median välineiden kaltaisia.


Tarkemman kuvauksen yhden ihmisen kokoisesta yrityksestäni jätän erilaisten verkkosivujeni varaan, viralliselta sivultani löytyy mm. toiminnastani kertova yhteenveto diaesityksenä (kuinkas muutenkaan!). Oma näkökulmani sosiaaliseen mediaan on luonnollisesti koulutuksellinen. Tällä hetkellä repertuaarissa on yksi sosiaalisen median tietoturva- ja "nettikäytöstapapainotteinen" koulutus, jonka kokosin erään yrittäjille suunnatun digitaalisen markkinoinnin koulutustilaisuuden jälkeen yleisön kysymyksiä kuunneltuani. Perusasioissa tarvitaan tukea, kaikille ei ole luontevaa edetä pelkästään kokeilemalla.


Näkisin olevani hyvä sillanrakentaja vanhan ja uuden välillä, koska kouluttajana olen tutustunut erilaisten työpaikkojen arkikäytäntöihin ja toisaalta niitä riittävän etäältä katseltuani olen myös todennut, miten niiden on vähitellen muututtava. Olen kai täällä omissa ympyröissäni jo yhden sortin käännyttäjä. Olen viime aikoina sanonut aika usein näin: ”Hieno idea, mutta tiesitkö, että voisit... ” ja sitten puhe kääntyy sosiaaliseen mediaan. En tarkkaan tiedä olenko ehkä vaikuttanut siihen, että Keski-Suomen Naisyrittäjät ilmaantuivat äskettäin Facebookiin, mutta ainakin kaksi koiraharrastusyhdistystä olen usuttanut uskaltautumaan perinteistä nettisivua tiiviimpään verkkoläsnäoloon.


Joku ehkä miettii, että mitähän tuo täällä tekee kun ei kuulu sosiaalisen median "edelläkävijäporukkaan". Nooh, Eero näemmä uskaltaa ajatella laajasti. Kun SoMe vähitellen integroituu työelämän arkeen, tarvitaan yhä enemmän eri alojen ihmisiä, jotka suhtautuvat SoMe:en myötämielisesti. SoMe-ammattilaiset (keitä he sitten ovatkaan) lyövät itseään pahasti korvalle, jos jättäytyvät pörisemään vain keskenään. On paljon meitä, jotka teemme ihan "tavallisia" töitä ja silti seuraamme myös sosiaalisen median kentän tapahtumia. Viikko sitten löysin Twitter-seuraajistani Miran (@MiraManninen), joka on vienyt tilitoimistonsa myös Facebookiin. Hän on minusta hyvä esimerkki sillanrakentajista vanhan ja uuden välillä.


Huomisen päivän vietän muuten Helsingissa TIEKEN tutkintojen kehittäjätapaamisessa. Sattumoisin olen työryhmässä, joka pohtii miten A-korttitutkinnon Oppiminen ja työskentely verkossa -moduuli toimisi mahdollisimman hyvin myös sosiaalisen median käyttöön ohjaavana moduulina. Perusperustyötä siis, mutta mielestäni tällä hetkellä tärkeää.


Löydät minut myös Twitteristä, Facebookista ja Tuolin ja näppäimistön välistä -blogistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti